Søg
Close this search box.

Islam (Introduktion)

Målet i denne del er at give en grundlæggende og kortfattet beskrivelse af islam i den traditionelle forståelse. Det skal imidlertid understreges, at formålet ikke er, at man kan møde sine muslimske venner med en forestilling eller forventning om, at man ved, hvad de tror på. Udgangspunktet må derimod være at spørge dem, hvad de tror og ikke regne med, at man ved det på forhånd.

Formålet er at give en forståelse af traditionel islam, som fx kan anvendes i samtale med muslimske venner til at spørge ind til nogle af de centrale elementer i islam.

Det er værd at bemærke, at ikke alle muslimer har samme grundlag. Der er to hovedretninger: Sunni, som udgør omkring 85% (Mest udbredt i Saudi Arabien, Nordafrika, Tyrkiet, Syrien og Sydøstasien) og Shia, som udgør omkring 15% (mest udbredt i Iran og Irak). Derudover er der små grupperinger som fx Ahmadiyya, der byggede den første moske i Danmark i 1967, men normalt ikke regnes som muslimer af de to hovedretninger. I artiklerne her på siden vil hovedvægten være på Sunni-islam.

Andre artikler

Faste

Faste er en velkendt og meget integreret del af islam og muslimers tilværelse i forbindelse med fastemåneden, ramadanen. I kristendommen er der meget stor forskel

Læs mere »