Søg
Close this search box.

Esajas 29,12 – Muhammed er den, der ikke kan læse

Muslimers påstand

Det hævdes, at verset omtaler Muhammed og hans første åbenbaring, hvor han bliver befalet at læse, men tre gange svarer, at han ikke kan læse (Sahih al-Bukhari 65,475).

Respons til påstanden

Dette er et af de steder, hvor det er helt afgørende at forstå den sammenhæng, som verset står i.

Esajas taler om, at Gud har udgydt en søvnens ånd over folket og lukket deres øjne, profeterne, og dækket deres hoveder, seerne (Es 29,10). Hvis de modtager et syn, forbliver det som en bog, der er forseglet, og de forstår ikke budskabet. Den som kan læse, vil afvise budskabet, fordi det er som forseglet, og den, der ikke kan læse, vil afvise det, fordi det er nedskrevet, og han ikke kan læse (Es 29,11-12).

Versene taler altså om, at folket og deres profeter ikke forstår de budskaber, der kommer fra Gud. Grunden er, at Gud har givet dem søvnens ånd, fordi deres gudsdyrkelse kun er overfladisk, og deres hjerte ikke følger ham (Es 29,13). Hvis man siger, at vers 12 omtaler Muhammed, siger man samtidig, at han ikke var i stand til at forstå og følge de åbenbaringer, han fik.

Andre artikler

Jesu sidste ord

Påstanden er, at evangelierne indeholder modsætninger, når det gælder Jesu sidste ord på korset. Hos Lukas står der, at Jesus udåndede efter at have råbt:

Læs mere »

Gud kan bare tilgive

Det er et udsagn, som hævder, at Jesus ikke behøvede at dø for menneskers synd, fordi Gud kan tilgive uden nogen form for betaling eller omkostning.

Læs mere »